Overgewicht bij kinderen

Kinderen hebben vaak te maken met overgewicht. Als ouder zie je het kind in volume toenemen tot op een moment waar je jezelf gaat afvragen:"Is dit nog normaal?"


Wat zijn nu de oorzaken van dit overgewicht?

Overgewicht bij kinderen kan ontstaan door vele factoren. Soms is het gewoon in je dna en lichaamsstelsel vastgelegd. Een andere mogelijkheid bestaat uit het feit dat er gedurende de jeugd veel ongezonde voeding wordt  binnen gespeeld. Deze vaak vetrijke voeding zorgt mede voor een toename in volume. Daarnaast kunnen ook hormonen en stressituaties zorgen voor het verdikken van de persoon in kwestie.

Om te weten of uw kind nog gezond is, kan je gebruik maken van het bmi. Een bmi staat voor body mass index en geeft weer in welke mate je al dan niet last hebt van overgewicht. Je bmi berekenen is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Je kan zelfs gebruik maken van de vele gespecialiseerde websites zoals bmiberekenen.info. Hier kan je door middel van je lengte en gewicht in te vullen, automatisch uw bmi laten berekenen.

Wanneer wordt je overgewicht gevaarlijk?

In theorie ben je gezond met een bmi tussen de 18,5 en de 25. Natuurlijk heb je geen levensbedreigende situatie als je 27 behaald, er moet enkel worden voorkom dat het erger wordt en mogelijks moet er worden gekeken om deze bmi te laten dalen.

Een bmi boven de 35 is echter wel levensbedreigend. Hier moet worden hulp ingeschakeld om je bmi onder controle te krijgen door een diƫtist of een gespecialiseerde dienst.

0 reacties: