gratis antivirus windows

Bent u op zoek naar een gratis antivirus voor Windows?


Vergeet die dure programma's zoals Norton, Bitdefender en Kaspersky. Deze zijn erg duur en vertragen uw pc enorm. Er zijn anno 2009 al een hele pak stevige en degelijke alternatieven. Telelinks heeft er twee voor u uitgezocht en uitgetest.


1) AVG gratis antivirus (Windows)

AVG bestaat uit een gratis home edition die je hier kan downloaden. Kies voor 'AVG Anti Virus Free'. Deze Virusscanner is bijzonder handig in gebruiksgemak en vertraagt uw PC nauwelijks tot niet. Updates gebeuren op regelmatige tijdstippen. De gebruikersinterface is heel eenvoudig. Voor wie niet echt met de computer vertrouwd is, biedt AVG een uitstekende gratis antivirusscanner die u moet hebben geïnstalleerd wil u uw pc beschermen van kwaadaardige trojans, virussen en ander onheil. Leuk is ook de functie dat AVG al uw webpagina's scant. Voert u in Google een zoekopdracht uit, dan zal AVG automatisch aanduiden welke site's u best niet bezoekt (ten minste, als u deze functie niet hebt uitgeschakeld. Allemaal rozengeur en manenschijn? Toch niet. AVG heeft enkele nadelen: het scannen van uw computer gaat bijzonder traag. Ook het verwijderen van schadelijke virussen is niet altijd even optimaal. En helaas, maar soms ziet AVG wel eens een trojan over het hoofd. Daarom raden wij - voor de vertrouwde pc-gebruikers - Avast Antivirus aan.


1) Avast gratis antivirus voor Windows

Avast is oerdegelijk en heel betrouwbaar. Deze virusscanner is wat minder gebruiksvriendelijker dan AVG, maar maakt dit met z'n uitstekende prestaties ruimschoots goed. Updates gebeuren automatisch. Net zoals AVG is ook een Nederlandstalige versie op de markt. Avast gratis antivirus kan je hier downloaden. Deze prachtige virusscanner scant niet alleen virussen en trojans, maar ook spyware en andere malafide bedreigingen. Je kan zelfs, zodra de virusscanner geïnstalleerd is, ervoor opteren dat hij onmiddellijk je PC scant van zodra die is opgestart.

Als het aan ons ligt, haalt avast het van AVG. Deze gratis virussoftware is een echte aanrader!
Let wel, zorg er steeds voor dat je maar 1 virusscanner tegelijk op je PC is geïnstalleerd. Anders zullen ze elkaar tegenwerken en kan dit problemen veroorzaken. Na het installeren van een virusprogramma moet je steeds je PC heropstarten om de installatie te voltooien.

1 reacties:

ArchiVision zei

Naar ons inziens zijn deze programma's al een beetje achterop aan het hinken, een tijdje geleden vergeleken we meer dan 8 virus-programma's. Onze conclusie is dat de nieuwe speler, Microsoft Security Essentials, de absolute nummer 1 is geworden gevolgd door Avira AntiVir.
U kunt de voor en nadelen van ieder gratis programma terugvinden op: http://beste-gratis-anti-virus.blogspot.com/2009/10/dit-is-een-goeie-vraag-er-zijn-veel.html