ip anoniem

ip anoniem

Wanneer iemand surft op het internet laat hij altijd zijn IP-adres na. Zo kan de webmaster van een site zien wie zijn site heeft bezocht. Onderstaande afbeelding geeft een voorbeeld:Sign by Danasoft - Get Your Free SignWanneer we dit ip-adres nu intypen op een ip-locator, (dit is een site waar we kunnen achterhalen waar de server van uw operator ligt), zien we ook een stad waar u niet ver vandaan woont. Een voorbeeld van zo'n site is Utrace. Bent u bijvoorbeeld een telenet gebruiker, dan ziet u op Utrace bij uw IP-adres de melding "Voor het rapporteren van inbraakpogingen, hacking, spamming, of ander onaanvaardbaar gedrag van een Telenet/Pandora klant, gelieve een bericht te zenden naar abuse@pandora.be"

Big brother is watching you!
Maar, er bestaan ook trucjes om dit te omzeilen. Zo bestaan er tal van "anoniem surfen"-programma's die uw IP-adres verbergen en/of u een ander anoniem adres in de plaats geven.

Maar geen nood, doet u geen zware illegale dingen op het net, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Controleinstanties gaan u ook niet opsporen wanneer u een film of mp3-bestanden downloadt via het net...

0 reacties: