Programma visitekaartjes


Iedereen houdt wel van visitekaartjes. Hoe origineler, hoe leuker. Als u even rondzoekt online, dan merkt u dat er tal van drukkerijen zijn die concurreren om de goedkoopste visitekaartjes aan te bieden. Dergelijke drukkerijen beschikken over een geavanceerd programma om visitekaartjes te maken. Ofwel ontwerpen zij het voor u, ofwel dient u een ontwerp in en zullen zij dit voor u printen. Het kan ook voordeliger...

Op iBlog staan vele goeie tips als men gratis visite kaartjes wil bekomen. Deze blogpost bracht me op het idee om zelf even wat research te doen.

Want wat als u zelf uw visitekaarten zou maken? Even rondgoogelen naar de juiste programma's hiervoor. Zelf zou ik ze maken in Word: gewoon een tekstvak invoegen, een vrolijk en passen prentje erbij zetten en wat flashy kleuren... Tenslotte dat ene tekstkader kopieren en plakken opdat er een 12-tal op 1 A4 blad kunnen, printen, en klaar is kees. Dit vergt echter heel wat expertise: je moet vlot met Word kunnen werken. Bovendien dien je ook creatief uit de hoek te kunnen komen, iets wat niet iedereen is weggelegd.

Gelukkig zijn er alternatieven! Een programma om visitekaartjes te maken bijvoorbeeld. En er bestaan er meerdere. Een simpel voorbeeld waar je online je naamkaartje kunt ontwerpen is Free Business Card Creator: je kiest een logo, lettertype en vult nog wat parameters in. Niet echt professioneel, maar wel leuk. Eens klaar kan je je kaartje printen of opslaan. Al raad ik echter aan van zeker nog wat verder op zoek te gaan naar professionelere alternatieven.

0 reacties: