Gratis wordpress template downloaden

Wordpress is een bijzonder handig staaltje software. U kunt het downloaden en vervolgens installeren op uw webruimte. Zo kan iedereen eenvoudig en geheel gratis een eigen site of blog onderhouden, zonder hiervoor over een portie HTML-kennis te moeten beschikken.

Indien u een Wordpress blog of site wenst, dan moet u een template downloaden. Wordpress heeft er een aantal standaard, maar deze zijn niet zo bijzonder origineel. Indien u zoekt op de zoekterm "premium wordpress template" dan vindt u tal van website die bijzonder mooi ogende sjablonen hebben gemaakt en die ook verkopen. De ene al wat duurder dan de andere.

Ook zijn vele gratis Wordpress templates te vinden op het internet, maar hier hoort ongetwijfeld enige waarschuwing bij. Indien u een gratis sjabloon downloadt, loopt u het risico dat er aan "geprutst" is. De kans hierbij is het grootst wanneer u de duurdere premium templates gratis gaat downloaden van illegale downloadsites en peer-to-peernetwerken. Deze zijn vaak gehackt en er werden kleine, soms onzichtbare aanpassingen aan gedaan. Vaak werd er aan de code geprutst of werden geheimlijk onzichtbare links op dat sjabloon aangebracht. Deze links zorgen ervoor dat de websites waarnaar verwezen wordt beter scoren in zoekmachines. Indien dit links zijn naar illegale sites of blogs met een niet zo zuivere inhoud, kan dit uw site schade berokkenen voor wat betreft zijn positie in de zoekmachines.

Enige controle is dus zeker een must indien u gratis blog templates hebt gedownload van het web!

0 reacties: