Verschijnselen mexicaanse griep

Verschijnselen Mexicaanse griep

Het is zomer, dus steeds meer mensen zullen België en Nederland verlaten, om eventjes rustig uit te blazen op reis. Als je het mij vraagt, zou ik toch even reisadvies in verband met de mexicaanse griep opzoeken, alvorens zomaar je koffers te pakken en op reis te gaan. In steeds meer landen worden de verschijnselen van de mexicaanse griep steeds meer zichtbaar.
Het lijkt me dan ook niet aan te raden om in de zomer van 2009 naar Mexico en Midden-Verenigde staten te trekken.

Maar, de Mexicaanse griep kan eigenlijk iedereen overkomen. Dus ook als je richting Zuid-Frankrijk trekt, en daar via via in contact bent gekomen met een virusdrager. Het moet aardig schrikken zijn, als je thuis komt en plots de kenmerken van griep vertoond, en dat midden de zomer! Alvorens de dokter te raadplegen, zet je je vlug voor je pc om even te verschijnselen van de mexicaanse griep te Googelen. Wel, dan ben je hier aan het juiste adres!

De kenmerken van het A/H1N1 virus (oftwel de mexicaanse griep): bron: influenza.be
De symptomen goed te vergelijken met de symptomen van de gewone seizoensgriep zoals we die in België en Nederland kennen. Dit zijn:
- plotse koortsopstoot
- spierpijn
- vermoeidheid en verschijnselen van de luchtwegen die gepaard kunnen gaan met diarree en zich misselijk voelen

Heb je deze symptomen? Dan zou ik zeggen, spoedig naar je arts. Die kan je geruststellen, of indien het tegenzit, bevestigen. Het is belangrijk dat je dan gedurende een bepaalde periode in quarantaine blijft, om zo weinig mogelijk anderen te besmetten.

Veel gestelde vragen in verband met deze pandemie vindt u op influenza.be.

1 reacties:

ArchiVision zei

De Mexicaanse griep is eigenlijk 1 van de mildste griepen ooit. Er gaan jaarlijks meer mensen dood van de gewone griep. Het is volgens ons 1 commerce boel lees maar eens op de volgende website: http://users.telenet.be/archivision/Articles/De%20man%20die%20rijk%20wordt%20van%20Mexicaanse%20griep%20-%20ArchiVision%20Article.html