Geld maken met het schrijven van een blog

Wie graag schrijft, kan daar behoorlijk wat zakgeld mee verdienen! Waar je ook zit, op je kamer, je werk, op school, op een tropisch eiland... Het enige wat je nodig hebt is een PC met internetverbinding. En wat geduld en enige kennis. Een belangrijk deel van die kennis kan je hier opdoen, over de overige zaken dien je zelf te beschikken of deze aan te leren.

Hoe kan je geld maken met het schrijven van artikels?
Als je het gratis wil doen, dan raden we je een blogspot blog aan. Deze zijn helemaal gratis. Het is een soort website waarvan jij zelf de layout kan kiezen. Vervolgens kan je je artikels gaan schrijven en met een druk op de knop. Heb je enige informaticakennis en kan je overweg met html, dan raden we je aan een site te maken. Je kan er nog net een tikkeltje meer geld mee verdienen. Waar hebben we dus uitgelegd, nu nog de Hoe. Eerst en vooral dien je bij een blog te beschikken over een goede Adsense template. (klik indien je er een van onze site wil downloaden - gratis!) Vervolgens begin je met schrijven. Zomaar?
Neen. Zorg ervoor dat je schrijft over thema's waar nog geen of weinig info over te vinden is op internet. Een goede niche is de beste manier om snel geld te verdienen. Met deze keyword tool kan je zien hoeveel maal er in Belgiƫ en Nederland wordt gezocht naar een bepaalde zoekterm. Een artikel schrijven over deurklinken is dus geen goede optie als er maandelijks maar 2 mensen zoeken naar de term "deurklink". Aan de andere kant is ook te veel zoekopdrachten geen goede optie, want dan is het internet reeds verzadigd voor dat onderwerp en is het veel te moeilijk om bovenaan te komen te staan in de zoekmachines met jouw blogartikel. Bijvoorbeeld de term "auto kopen" heeft veel te veel concurrentie. Beter is het wat minder breed gaan zoeken, zoals "elektrische auto kopen" of "online gratis wagen kopen".

Vervolgens schrijf je enkele kwalitatieve artikels en meld je je aan bij Adsense. Je kan dan via je blog heel eenvoudig advertenties laten plaatsen. Adsense zorgt ervoor dat deze passen bij je artikels. Bij je artikel over "elektrische auto's kopen" zullen (indien deze er zijn) advertenties komen te staan over elektrische auto's. De bezoeker die je artikel las wil vaak nog meer info, en zal dan op deze advertenties klikken. Daar krijg jij een bedrag voor, meestal gaande van 2 cent tot 1 euro per klik.

Hoe meer bezoekers, hoe meer jij dus kunt verdienen. We hebben daar al rekening mee gehouden door ons artikel niet te schrijven over een onderwerp waar te veel andere artikels en sites over bestaan (bv "auto kopen"), maar door ons artikel te wijden aan een minder brede term en niche (bv "elektrische auto's kopen"). Verder zijn er nog andere manieren van SEO (hoger in Google geraken en meer bezoekers krijgen), maar deze komen later aan bod en kan je mits wat gegoogle zelf bestuderen.

0 reacties: