Wordpress Spammers

Superhatelijk. Onlangs ben ik enkele testen beginnen doen met een Wordpress blog. Een domein gekocht bij One, Wordpress-software gedownload en geïnstalleerd op mijn server, gratis Wordpress template gedownload en van start gegaan.

Helaas, de ervaringen waren niet zo positief. Na m'n tweede artikel werd m'n blog massaal aangevallen door spammers. Ik was namelijk niet slim geweest en had de optie aangevinkt dat iedereen zomaar vrij commentaar kon achterlaten, zonder dat daarvoor controle vereist was. Het begon kleinschalig en onschuldig: zo'n 3 spams per dag. Later werd het meer. Op den duur kreeg ik 's nachts wel 500 spamcomments! Verwijder die maar eens allemaal! En bijzonder onhandig, want bij Wordpress kan je ze maar maximaal per 20 tegelijk verwijderen. (Indien er een andere methode is mag je dat hier zeker vertellen in de comments). In elk geval, ik heb onmiddellijk de optie aangevinkt dat comments eerst gemodereerd moeten worden. Dat hielp natuurlijk niet (ondertussen moet ik nog 1743 spamcomments afkeuren), maar ze verschijnen ten minste niet meer onder m'n artikel.

Ik vraag me nu af, hoe kunnen die spammers mijn blog gevonden hebben en nu net dat ene artikel volspammen? Ligt dat aan de gratis Wordpress-template? In ieder geval, indien ik eens tijd heb de komende maanden zal ik het eens uitzoeken. U vindt het antwoord dan terug op deze blog.

0 reacties: